Провали се протестът на родителите в Благоевград
Провали се протестът на родителите в Благоевград / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Обявеният за тази вечер протест на родители в Благоевград се провали. На митингът, който бе с начален час 19:00 часа, дойде единствено организаторката на събитието Людмила Манова с 3-месечния си син.

Въпреки десетките родители, заявили участие в протеста, на който трябваше да се приеме декларация за фиксирана дата за изплащане на детските надбавки, пред сградата на Общината бе само Манова заедно с десетина репортери и 2-ма полицаи, изпратени да охраняват събитието.

"За пореден път съм разочарована от българските майки. Допускам, че причината да не дойдат, е, че вчера бяха преведени детските надбавки. Лошото е, че другия месец може отново да има забавяне. Заради това трябва да има фиксирана дата, на която да се изплащат парите", коментира Людмила Манова.

Този месец имаше известно забавяне на детските надбавки, което бе причина родители да се обединят около идеята за фиксиране на дата.

В последните дни преди да бъдат изплатени парите, майки и бащи се готвеха за бунт, в случай, че исканията им не бъдат изпълнени, до такъв обаче не се стигна.

Остава въпросът защо десетките родители, седнали на пейките и в кафенетата на площадното пространство, не се присъединиха към обявения протест?!

Други новини от Благоевград