Това, което бе постигнато с едно от "златните момичета" - гимнастичката Цвети Стоянова, е грандиозен успех. Това коментира пред NOVA проф. Милан Миланов от „Пирогов".

"Падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота. Тя е имала късмет, че е паднала върху дърво. В 80% от европейските болници, тя щеше да загине. Тя премина през деветте кръга на Ада", каза проф. Миланов.

Изписаха от болницата "златното момиче" Цвети Стоянова

Гимнастичката наскоро бе изписана от болницата, след като изкара три месеца в тежко състояние след падане от шестия етаж. По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември й бяха извършени няколко операции.

В момента тя е възстановена във всички физиологични нужди до 90% и има нужда от една добра рехабилитация.

"20 000 лева струваха консумативите за операцията на Цвети Стоянова. Спортният министър Кралев ги плати. Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", коментира още проф. Милан Миланов.

Приятелка на Цвети Стоянова: Тя е добре, но трябва да я пазим

Междувременно "Златните момичета" разказаха за първата си среща с Цвети в "Пирогов" след връщането им от Олимпиадата в Рио. Мислели, че 22-годишната Цветелина не знае за бронзовия медал, но тя ги поздравила и казала, че много се радва.

Най-добрата й приятелка Цветелина Найденова разказа, че много се притеснявала, когато за първи път отивали в спешния институт, но когато я видели, се успокоила.

"За мен тя е в добро състояние. По начина, по който я видях да ходи, за мен това е чудо. Благодаря на Господ, че й е помогнал", каза тя.

Капитанката Михаела Филевска разказа, че заедно с Цвети направили няколко крачки заедно.

Ренета Камберова, пък сподели, че Цвети й обещала, че един ден ще се усмихне истински.

Източник: Nova.bg