Проблемът с чистенето на снега било заради зонирането на града
Проблемът с чистенето на снега било заради зонирането на града / netinfo
Проблемът с почистването на снега се дължи на разделянето на зони -малките улици останаха непочистени, а това естествено създаде дискомфорт на гражданите. Това каза за предаването “Денят” на Дарик радио Лорита Радева от ГЕРБ, председател на Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори в Столичния общински съвет.

“Една от целите, които си поставя новата годишна задача във връзка с проблема, е да се търси разширяване на дейностите не само в централна градска част, като става дума не само за зимното почистване, а и изобщо за чистотата на столицата”, добави Радева.

Възможните варианти за решаване на проблема не са само с обвързване с концесионни договори. “Самата дейност по чистотата не би трябвало да се нарича дейност, която е концесионирана. В момента се въртим в един порочен кръг, защото дейностите по чистотата не могат да бъдат обслужвани чрез концесионни договори. Ние сме заложници в момента на тази ситуация, която е създадена през 1998-99 г.”, уточни Лорита Радева.

Тя заяви, че през месец юни, когато изтича единият от концесионните договори за чистотата, пред Общинския съвет ще бъде поставен на дискусия въпросът дали е уместно да се продължава практиката да се възлага на външен изпълнител или тази дейност да бъде поета от общината.