Приключи снежната одисея за българите, бедстващи при Бекет
Приключи снежната одисея за българите, бедстващи при Бекет / Impact Press Group, архив
Приключи снежната одисея за българите, бедстващи при Бекет
49534
Приключи снежната одисея за българите, бедстващи при Бекет
  • Приключи снежната одисея за българите, бедстващи при Бекет

Бедстващи на румънската граница при Бекет българи са били превозени до българския бряг след 28 часа престой на студа, научи Дарик. През цялото време българите са се опитвали да се свържат с различни институции, имащи отношение към проблема и въпреки уверенията им, че нещата ще се решат до час, това не се е случило.

Сигнал до медиите за бедстващите подаде жена, чиито съпруг е бил блокиран на румънската граница. По нейните думи в посолството в Румъния не знаели, че забраната за движение в България касае само ТИР-ове, а не леки коли.

Ето какво сподели мъжът при пристигането си в България: „Бяха ни пуснали на границата, допуснаха ни да си купим билети за ферибота и близо 28 часа висяхме на студа, без никакво съдействие от нито една институция. Всички си прехвърляха топката. Първо говорихме с ферибота на Оряхово, казаха, че чакат сигнал от пътна инфраструктура, че са почистени пътищата. Обаждахме се до пътна инфраструктура, казаха, че пътищата са опесъчени и почистени и могат да се движат леки коли. След това отново се обадихме до ферибот „Оряхово", при което те ни казаха, че от полицията имат забрана. След което говорихме с капитан Петров от ферибот Оряхово. Той ни увери, че ще се обади до Румъния и ще ни дадат зелена светлина, за да пуснат само леките коли и лекотоварните бусове - да направи един курс фериботът. Това така и не се получи. Говорихме с посолството ни в Румъния, с консула, Той ни увери, че до 30 минути ще ни извозят, ще направят един-единствен курс, за да извозят колите. Така и това не стана цяла вечер бяхме там - никаква яснота, никой нищо не ни казва".

По думите на мъжа опашката от ТИР-ове е огромна, през вчерашния ден тя е достигала до Бекет.

Други новини от Враца