Премиерът обеща да прехвърли на БСП собствеността на Бузлуджа
Премиерът обеща да прехвърли на БСП собствеността на Бузлуджа / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Държавата ще прехвърли собствеността на Дом паметника "Бузлуджа" на БСП, ако от там поискат това, обеща край чирпанското село Оризово премиерът Бойко Борисов.

Това, което направиха от БСП на празника си, да осветят Бузлуджа въпреки забраната на областния управител на Стара Загора Йордан Николов, показва какво представлява партията им. Това коментира министър-председателят по повод погазената заповед да не се извършват технически дейности в Чинията.

"Това, което показаха медиите от Бузлуджа - разрушената им сграда, ограбена през годините, точно показва състоянието на партията им - в разруха, но се пукват да я осветяват, за да има някаква фасада. Полуразрушена, но отвън - лъсната", смята Бойко Борисов.

Петолъчката светна в навечерието на празника на левицата по инициатива на Младежкото обединение в БСП под мотото "Предай звезда нататък", захранена с електричество от съседен частен лифт. Техникът влязъл вътре с кордон от охраната на Сергей Станишев и Ивайло Калфин.

Борисов не коментира дали ще има санкции за служителите на НСО, осигурили достъпа му. За съдбата на сградата, която е държавна собственост, премиерът каза, че няма да предприеме нищо.

"Да пуснат писмо, да си я вземат и да се оправят", заяви Борисов.