Семейство с 11 деца от Русе, за което неведнъж през годините са организирани благотворителни инициативи, които и ниe сме отразвали, бе обвинено, че се възползва от добрината на благодетелите си, предава NOVA.

Човек, който им е предоставил къща, без наем, твърди, че семейството се е изнесло без да си плати битовите сметки. Казва също, че липсват  греди и керемиди от стопанската постройка, както и част от имуществото му.

Информацията предизвика бурни спорове в социалните мрежи. А майката на многодетното семейство твърди, че са несправедливо набедени. Антон Партинов и съпругата му обвиниха в социалната мрежа многодетното семейство на Ивелина и Красимир за множество дългове.

Преди година Антон и Юлияна решили да ги пуснат без наем в къщата си в село Пиргово, с уговорката да си плащат сметките за ток и вода. Нямало проблеми до лятото. 

„В един момент натрупаха една сметка -дълг в магазин за строителни материали, където работи моята съпруга - от 200 лв. и минаха два месеца. И в един момент октомври, в началото на месеца те казаха, че ще ги издължат до 20 октомври, но това не се случи“, разказва Антон.

След този срок, мъжът започнал да им звъни по телефона, за да разбере кога ще бъде платена сумата. Твърди, че Ивелина и Красимир не отговорили на повикванията и затова отишъл в Пиргово да ги търси. Тогава разбрал, че са се изнесли от имота му.

„След това отидох в енергото и ВиК, оказа се, че има сметка от 660 лева ток, 250 за вода и естествено ги платих те се водят на мен“, казва още Антон. Той знаел, че многодетното семейство е наследило имот в друго село, но не очаквал да напуснат къщата му без да се издължат и да върнат ключа. Казва също, че липсвали керемиди и част от покрива на старата му къща

„В имота има една стара къща, просто нейният покрив липсва“, добавя Антон. Собственикът на имота твърди,че след като семейството се изнесло установил освен щетите по по-малката постройка и липси в дома си, нямало част от покъщината и един хладилник

Версията на многодетната майка обаче е различна. Ивелина Зартова разказа, че след като са получили в наследство къща в село Николово преценили, че не е редно да живеят в чужд дом. И не са взели нищо, което не е тяхно. Докато са живели в къщата на Антон са освободили място в стаите за своите мебели.

„Дрехите съм ги преместила в другата къща, непотребните вещи, махнах една спалня, за са си сложа моите двуетажни легла да си настаня децата, също е там, абсолютно нищо не съм взела“, заяви Ивелина Зартова.

Жената казва още, че заради запалени сухи треви в двора, изгорял покривът на малката постройка. Ивелина и Красимир подредили останалите керемиди, за да я обезопасят.

Ивелина твърди, че от август не живее в чуждия имот и не вярва да има големи сметки за ток и вода, готова е обаче да се издължи на Антон. Спорът предизвика сериозни дискусии сред сред хората в селото и социалните мрежи, защото за многодетното семейство неведнъж са били организирани кампании за помощ.

Публикацията на Антон Партинов предизвикала нападки срещу тях, казва самите те. А бившият вече благодетел на семейството твърди, че не искал пари, а просто да предупреди и други, които биха откликнали на зов за помощ като него.
nova.bg