Полицията хвана семейство нарко пласьори
Полицията хвана семейство нарко пласьори / netinfo

Семейство, занимаващо се с пренос на наркотици, задържаха столичните полицаи. Близо килограм амфетамини са намерени в семейния „Мерцедес” при акция на полицията на паркинг на улица „Цар Симеон” в столицата. При последвалия обиск в дома на семейството са открити още количества наркотици.

На паркинг на ул. “Цар Симеон” полицаите засекли “Мерцедес”, който спрял на паркинга около 13,30 часа. От колата излезли шофьорът, друг млад мъж и жена. Когато тримата се отправили към кафене в съседния блок, били спрени от полицаите. При последвалото претърсване под предната дясна седалка на автомобила служителите на реда открили чанта с две найлонови топки прахообразно вещество. Полевият тест реагирал на амфетамин.

Тримата задържани са семейство - бащата е на 45 години, съпругата му - на 40, а синът им– на 20. При последвалия обиск на тяхно жилище в с. Самораново криминалистите са открили различни по големина найлонови чували с бяло и бледожълто прахообразно вещество. При лабораторното изследване веществата не са показали наличие на опиеви алкалоиди, но според експерти биха могли да се използват за смесване с опиумни вещества с цел по-голяма печалба.