Полицията блокира протестиращите на Мебелна къща в Пловдив
Полицията блокира протестиращите на Мебелна къща в Пловдив / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Полицаите блокираха около 30-ина протестиращи днес на паркинга на Мебелна къща в ж.р. „Тракия” в Пловдив. На всички бяха проверени личните карти и предупредени да не нарушават обществения ред, с обяснението, че нямат разрешение за блокиране на околовръстния път на града.

Един от протестиращите се появи преоблечен като проститутка. Той  се опита да отвлече вниманието на полицията, като тръгна към светофара на кръстовището на пътя към Асеновград и започна да маха към минаващите коли.

По същото време останалите протестиращи се качиха на автомобилите си и въпреки предупреждението на полицията се отправиха към първоначално планираното място за блокиране на Асеновградско шосе - кръстовището с околовръстния път.

Протестиращите заявиха пред журналисти, че един от тях, който е отговарял да донесе разрешителното за протеста, не се е появил тази сутрин и те се опасяват, че е задържан. Част от автомобилите бяха спрени на табелата на изхода за Пловдив.

Заради отказа на полицията да ги допусне до уговореното предварително място на протеста, протестиращите започват гражданска подписка срещу началниците на ОД МВР в Пловдив. Според тях им се оказва натиск с периодични привиквания в полицията.

Други новини от Пловдив