Петокласници подадоха сигнал на 112 за горяща къща в Пловдив
Петокласници подадоха сигнал на 112 за горяща къща в Пловдив / снимка: DarikNews.bg, Дарик Пловдив

Голям пожар бушува в двуетажна къща в района на Районната здравноосигурителна каса в Пловдив. До момента няма данни за пострадали при инцидента. Една възрастна жена е откарана в болница за преглед.

Според пожарникарите, направили първоначалния оглед, огънят е тръгнал от газов котлон, след което са избухнали 2 или 3 газови бутилки. Най-вероятно е гръмнал и газов бойлер.

Къща се намира на 10-на метра от училище "Кочо Честименски", наблизо е и сградата на областна администрация.

Томислав Драчев от 5-и клас в училище "Кочо Честименски" е подал сигнала за пожара около 14.00 часа на тел.112. Децата от класа са видели как млада жена с бебе на ръце изтичала от къщата и викала, че домът й гори.

В къщата живеят няколко семейства, включително и младо семейство с дете на 1 година. Съседите обвиняват 54-годишният Атанас Влахов за случилото се. Според тях той е готвел на тавана на газов котлон и го е забравил включен. Влахов, който има наранявания по главата, но отказва да бъде откаран в болница, бе прегледан от екип на Спешна помощ на място. Той твърди, че газовият котлон сам се е запалил, докато е готвел на него.