Оставиха в ареста трима заради убийството на турски гражданин
Оставиха в ареста трима заради убийството на турски гражданин / снимка: DarikNews.bg, Благоевград - Любима Калпачка

Окръжният съд в Благоевград остави задълго в следствения арест пловдивските роми Кръстьо Гавазов, Станчо Станчев и Ивайло Шишков, обвинени в убийството на турския бизнесмен Орхан Гейлан.

Четвъртият задържан за престъплението, извършено в гоцеделчевското село Борово - Иван, вече е в качеството на защитен прокурорски свидетел. Източници на Дарик разкриха, че той е замесен също в убийството, но от държавното обвинение отказаха коментар.

Тримата пловдивчани имат възможност да обжалват определението за постоянен арест, постановено от магистрата Росица Бункова, пред Софийски апелативен съд.

Турският гражданин Орхан Гейлан е убит заради грабеж на 20 000 лева край гоцеделчевското село Борово. Бизнесменът, който живее от години в Пловдив, е умъртвен с нож по особено жесток начин. По тялото на възрастния мъж са установени повече от десет прободно-порезни рани.

Орхан Гейлан е имал три регистрирани фирми у нас. Предметът на дейност е търговия с плодове и зеленчуци. От МВР сочат, че Орхан е участвал в канал за контрабанда на цигари през граница. Трупът на 62-годишния Орхан бе открит на 7 март от жители на Борово в гориста местност край селото. Точно на това място е станало и зверското убийство.

Други новини от Благоевград