Останките на атентатора могат да останат и година в Бургас
Останките на атентатора могат да останат и година в Бургас / снимка: DarikNews.bg, Бургас

Останките от атентатора могат да бъдат повече от година в хладилника на моргата в Бургас, в зависимост от това кога ще ги поискат разследващите органи. Това каза за Дарик д-р Галина Милева, която е патоанатом, съдебен медик и депутат.

Тя уточни, че единствените хора, които са извършвали аутопсиите на жертвите на кървавия атентат от 18 юли, са единствено трима бургаски медици. „Не е вярно, че аутопсиите са извършвани от израелските лекари, просто бургаските патоанатоми, заедно израелските лекари извършвахме последващо разпознаване на жертвите”, каза още патоанатомът.

Д-р Милева отрече и да е държала сърцето на атентатора. „Аз работех основно по главата му, работата продължи дълго, тъй като костиците бяха много натрошени. Аутопсията извършвахме, заедно с д-р Косьо Янков”, обясни д-р Милева. По думите й черепът на камикадзето е бил раздробен на много ситни частици. Тя потвърди вече разпространената версия, че човекът е със светла кожа и очи, и с гъста тъмна коса.

Останките ще бъдат в моргата на МБАЛ-Бургас за неопределено време. „Не мога да кажа до кога, но докато не ги поискат официално за антропологичен анализ, остават тук”, поясни още д-р Милева.

Още новини от Бургас