Опозицията ще обсъди дали да напусне парламента след вота
Опозицията ще обсъди дали да напусне парламента след вота / снимка: Sofia Photo Agency
Опозицията ще обмисли дали да напусне парламента след вота на недоверие към правителството заради кризата в управлението. Това стана ясно след консултации между опозиционните сили за евентуално стартиране на процедура по импийчмънт на държавния глава.

Причината десните и „Атака” да обсъждат подобни действия се превърна докладът на ОЛАФ, в който се цитират връзки на президента с разследвания за пране на пари бизнесмен Людмил Стойков.

Възможно е да има по-радикални действия на опозицията след вота на недоверие, който ще бъде внесен на 24 юли – ден след като ЕК публикува доклада за напредъка на страната ни, обяви след срещата Веселин Методиев от ДСБ. Той уточни, че следващата седмица ще се разговаря по тази тема. Ще има още консултации между опозиционните сили по въпроса дали да искат процедура по импийчмънт на държавния глава. По думите на Методиев депутатите-юристи от опозицията имат нужда от повече време, за да изготвят евентуални мотиви към искането.

Президентът на страната нареди ДАНС да разследва ОЛАФ, което за мен е нарушение на договора ни за присъединяване към ЕС, каза Методиев. Според юристите трябва да се помисли дали това може да залегне в мотивите, уточни той. Гоце руши институциите, категоричен беше депутатът от ДСБ.

Според Христо Кирчев от ОДС на президента му липсва морал. По думите му към спонсорите на Първанов се посяга с оръжие, което говори, че те не са чисти като личности. Кирчев спомена имената на Емил Кюлев и Манол Велев.