/ iStock/Getty Images
От около 14 ч. на 7 април до 14 април движението на всички моторни превозни средства от 32-ри до 35-ти км на АМ „Струма“ в област Перник, ще се осъществява двупосочно в платното за Кулата. Заради обрушване на скатовете ще бъде ограничено преминаването в платното за София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

При 32-ри км на АМ „Струма“ трафикът ще се връща в платното за столицата и до 31-ви км ще се осъществява в изпреварващата лента. Ще бъде затворена аварийната и активната лента за укрепването с анкери и метални мрежи на скатовете в отсечката. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч.

Заради двупосочното движение в платното за Кулата, в участъка от 32-ри до 35-ти км на АМ „Струма“, ще бъде затворена връзката при 33-ти км от с. Старо село към София. Обходният маршрут за пътуващите от Старо село за столицата е от пътен възел „Старо село“ при 33-ти км, по АМ „Струма“ до пътен възел „Долна Диканя“ при 37-ми км, и обратно по автомагистралата към София. За идващите от Кулата ще бъде ограничен изходът от АМ „Струма“ към Старо село на пътните възли при 33-ти и при 35-ти км. Обходният маршрут за с. Старо село е от пътен възел „Долна Диканя“ при 37-ми км, по път III-627 Долна Диканя - с. Друган и оттам по общински път до с. Старо село.

От атмосферните условия скалният масив от 31-ви до 33-ти км в платното за София е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма.