Обвиненият за убийство германец се обеси с кабел в ареста
Обвиненият за убийство германец се обеси с кабел в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Самоуби се е германецът, задържан за убийство на сънародник в Бургас
56156
Самоуби се е германецът, задържан за убийство на сънародник в Бургас
  • Самоуби се е германецът, задържан за убийство на сънародник в Бургас

Германският турист Ролф Гремел, който преди четири дни уби по особено жесток начин своя приятел на плажа в Бургас, се обеси в килията на следствения арест. Той направи това с кабел на кабелна телевизия, която му било позволено да гледа.

Трупът на Ролф Гремел бил открит от надзирателя на ареста. Аутопсията е потвърдила самоубийството. Все още не е ясно кой и защо е вкарал телевизор и кабелна телевизия в неговата килия.

Директорът на бургаската полиция Милен Димитров е уведомил веднага министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, а той информирал министъра на правосъдието Диана Ковачева.

По принцип следствените арести са под юрисдикцията на нейното министерство, затова е назначена проверка, която оглавява зам.-министър Пламен Георгиев, уточни за Дарик комисар Димитров. Образувано е досъдебно производство.

Назначена е проверка за самоубийството на 34-годишния Ролф Гремел от Германия в следствения арест в Бургас. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Злагоград. Колегите от министерство на правосъдието се стараят в следствените арести да създават условия на арестантите, каза Цветанов. Имало е кабелна телевизия, той е изтръгнал кабела и се е обесил.

34-годишният Ролф Гремел беше в ареста, обвинен за убийството на своя приятел Хенри Шенберг във вторник вечерта. Тогава той го намушка и наряза над десет пъти на крайбрежната алея в Бургас.

Гремел призна всичко по време на гледане на мярката за неотклонение 72 часа, разказа подробно как е убил Шенберг и се разкая. Той обяви, че е готов да понесе абсолютно всички последствия за своите действия.

Други новини от Бургас