/ iStock/Getty Images
Предстои по случая да се намеси и Aгенция „Закрила на детето“
Общината в Русе проверява сигнала за тормоз над дете в детска градина.

Бабата на 3-годишно момченце твърди, че в понеделник е взела внука си със синини по врата, целият мокър и с чужда блузка, по която имало кръв. От Oбщината са извършили предварителна проверка, която не е установила детето да е било малтретирано в детската градина.

Бабата на 3-годишно дете твърди, че е било малтретирано в детска градина (ВИДЕО)

Предстои по случая да се намеси и Aгенция „Закрила на детето“. „Интересното е, че малтретирането е станало предния ден, а на следващия детето е било заведено на градина. Нямаме официална жалба от родител до Община Русе, няма жалба и в детската градина.

По предварителна проверка, която сме извършили, както и от видео наблюдението, което имат в детската градина, не са установени случаи на насилие над детето в самата детска градина.“, категоричен бе главният експерт „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Русе Сашо Щерев.

От Община Русе бяха категорични още, че ако тормозът над детето бъде доказан, ще се вземат съответните мерки. Директорът на детското заведение Светла Илиева също била информирана за конфликт между медицинско лице в детската градина и бабата на детето.

„От там научих и какви са обвиненията. Към момента при нас няма постъпила жалба или сигнал от родителите на детето. Посетих групата, децата са спокойни“, заяви Светла Илиева.
БГНЕС