НС ще изслуша Цветанов за инцидента в Кърджали
НС ще изслуша Цветанов за инцидента в Кърджали / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
НС ще изслуша Цветанов за инцидента в Кърджали
31568
НС ще изслуша Цветанов за инцидента в Кърджали
  • НС ще изслуша Цветанов за инцидента в Кърджали

Заради инцидента в Кърджали, където полицаи използваха неправомерно сила при арест, Народното събрание ще изслуша вътрешния министър Цветан Цветанов.

Изслушването е по искане на БСП и беше подкрепено от управляващите от ГЕРБ.

На 23 юли вечерта четирима цивилни полицаи нахлуха в дома на Айсел Мустафова, нанесли побой над семейството и техен гостенин от Турция, а на другия ден се оказа, че адресът е сбъркан.

Пред Дарик Айсел Мустафова заяви, че полицаите не са представили прокурорска или съдебна заповед при нахлуването в дома им и заради нанесения тормоз ще съди МВР.

„Виждам в профил някакви въоръжени мъже. Взех телефона, за да се обадя на полицията, че са ни нападнали някакви престъпници - така си помислих в първия момент. Казах на господата - случилото се случи. Поисках да ми покажат прокурорското решение, но те нямаха нито прокурорско, нито съдебно решение, за да ми нахълтат в семейството. При психолог сутринта я водих дъщерята, защото .... с думи не мога да ви опиша психическото й състояние. След това отидохме и при психиатър, за да я успокоят. Предписаха й антидепресанти, за да се успокои детето. Ще ги съдя и ще си търся правата. Моралните щети, които ми нанесоха на семейството, не може да се плати с нищо. Искам да има възмездие за тяхното деяние. Те си превишиха правомощията, които са им дадени", разказа Мустафова.