Нормализира се движението на българо-турската граница
Нормализира се движението на българо-турската граница / снимка: Sofia Photo Agency
Трафикът на границата ни с Турция при „Капитан Андреево” започва бавно да се нормализира след като часове наред преминаването бе невъзможно заради протест на турски превозвачи.

Движението на камиони през българо-турската граница беше парализирано следобед заради протест на превозвачи на пункта „Капъкуле”. Турските фирми протестират срещу таксата от 83 евро, която трябва да плащат при влизане в нашата страна.

Около 300 ТИР-а с обработени документи чакат да бъдат пуснати в Турция на пункта „Капитан Ангдреево”. 5-километрова колона от ТИР-ове е блокирала пункта преди границата от българска страна. Според Гранична полиция движението започва да се нормализира и ако „Капъкуле” работи нормално, колоната ще премине до сутринта.

Все още не е ясно обаче дали утре турските превозвачи няма да протестират отново. Проблемът ще бъде обсъден на среща между граничните власти от двете страни на турска територия сутринта. В основата му е неподписана повече от година спогодба между правителствата на България и Турция.

Други новини от Хасково