Мъж закла децата си и подпали петима, укрива се
Мъж закла децата си и подпали петима, укрива се / снимка: emaxpress
29-годишният Манчо Панюков от село Скребатно закла двете си деца – момчета на 5 и 8 години, след което подпали с бензин семейната къща и избяга. Инцидентът е станал към 21.30 часа снощи в гърменското село Осиково след семеен скандал.

Обявеният за общодържавно издирване убиец Манчо Панюков е въоръжен с касапски нож и газов пистолет, съобщиха от полицията в Гоце Делчев. Хора в село Осиково твърдят, че са забелязали младия мъж в гората над селото, но той още не е открит от криминалистите.

Бащата убиец е пил в кръчмата в селото близо два часа снощи. Съседи съобщиха, че е бил в добро настроение, дори е почерпил свои съселяни.

Криминалисти разказаха пред Дарик, че Манчо е залял с десет литра бензин къщата на своя тъст Мурад Парагонов, където живеели с жена му Биляна Панюкова, и тръгнал да търси децата си Иво и Еди.

Малчуганите били в селския интернет клуб. Манчо прибрал децата у дома и едва тогава подпалил къщата, информираха криминалистите.

Децата първи тръгнали да бягат от горящата стая на втория етаж. Манчо хванал малкия Иво в двора пред къщата и с все сила първо му счупил черепа в бетонна плоча, след което го заклал с нож. По-голямото момче, Еди, избягало към площада на село Осиково.

На селския площад бащата Манчо Панюков настигнал Еди и буквално го обезглавил с ножа, който взел от свой съсед ден преди кървавата сеч.

Вследствие на пожара са пострадали петима души – двама мъже и три жени. След преглед в гоцеделчевската болница пострадалите са транспортирани в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" с опасност за живота.

От петимата пострадали при пожара в село Осиково, единствено 51-годишната Анифе Велева, която има 21% изгаряния, не е оперирана днес, каза проф. Огнян Хаджийски, шеф на Секцията по изгаряния и пластична хирургия, който лично оперира пострадалите. Нейната операция е назначена за петък.

Критично е състоянието на 30-годишната Биляна Панюкова, която както се установи е с 85% изгаряния. В опасност е живота и на Мурад Парапанов, на 55 години, който е с 35% изгаряне. Останалите – Малин Караилиев, Емилия Дегьова и Анифе Велева се стабилизират.