Москов готов да хвърли оставка, стига да му я поискат
Москов готов да хвърли оставка, стига да му я поискат / БГНЕС, архив

Министърът на здравеопазването Петър Москов е готов да освободи поста. "Ако ми бъде поискана оставката, ще я дам", каза пред журналисти той.

Преди да вземе участие в заседание на парламентарната здравна комисия този следобед министърът коментира искането на ГЕРБ премиерът да преосмисли участието на ДСБ във властта, с думите, че за него е по-важен фактът, че Националната здравна карта, която се изготви по негова идея, бе приета.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

Москов посочи, че някои труднообясними позиции на Реформаторския блок или на ДСБ пречат на работата му като министър.

ДСБ остава в РБ, но като опозиция на управлението

"За мен е важно, когато ДСБ взима важни решения, те да не бъдат следствие на висок емоционален момент, а следствие на достатъчно дълъг размисъл", посочи Москов. Той добави, че в ДСБ имало две мнения - едното било свързано с напускане на коалицията и остра опозиция, а другото - със запазване на партията и гарантиране на радикални реформи.

"Аз съм основател на ДСБ и нямам причина някой да ми обяснява дали съм или не съм част от тази партия", заключи министърът.

Междувременно по-рано днес от пресцентъра на ДСБ съобщиха, че този следобед лидерът на партията Радан Кънев ще даде извънредно изявление за медиите.