Моллов: Кампанията срещу Сакскобургготски цели да дискредитира НДСВ
Моллов: Кампанията срещу Сакскобургготски цели да дискредитира НДСВ / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
„Нестихващата кампания срещу лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски цели той и партията му да бъдат елиминирани от участие в политическия живот”, заяви в декларация председателят на жълтите депутати Пламен Моллов.

В изказването си от парламентарната трибуна Пламен Моллов подчерта, че се води настървена кампания срещу Симеон Сакскобургготски, чиито автори рано или късно ще бъдат разобличени. По думите му с искането си да си върне двореца „Кричим” бившият премиер не търси сензации, не използва авторитета си, а казва, че вярва в българската съдебна система.

Симеон Сакскобургготски можеше да получи собствеността си, без да се завръща в България. Той даде всичко от своя авторитет за бъдещето на страната ни, каза Моллов. По думите му има доста имоти на много други хора, много по-високо оценявани от тези на бившия монарх, с които си заслужава обществото да се запознае по отблизо.

България е парламентарна република. Нелепо е да се говори за царя в присъствието на министър-председателя, контрира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.