22-годишно момиче загина ден след рождения си ден, а друго момиче е в реанимация, след като 18-годишен шофьор заби колата си в дърво и стълб край варненското село Бозвелийско, съобщава NOVA.

Инцидентът е станала в ранните часове на съботния ден. 

18-годишният шофьор също е настанен в болница. Той е имал книжка от по-малко от месец. Според свидетели - скоростта при катастрофата е била много висока.

„Все още не е известна причината за катастрофата. След първоначалния оглед индикациите сочат, че скоростта на автомобила е била превишена. С каква точно скорост се е движела колата към момента на катастрофата ще стане ясно след автотехническата експертиза”, заяви началникът на "Пътна полиция" - Варна главен инспектор Петко Камбуров.

По думите му 18-годишният водач е взел книжка преди по-малко от месец.

„Не е имал предишни нарушения. Проба за алкохол и наркотици не му е взета на мястото на ПТП-то предвид травматичните увреждания на водача, който веднага е транспортиран в болница. В хода на досъдебното производство ще бъдат изяснени конкретните показания за алкохол и наркотични вещества”, подчерта Камбуров.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на прокуратурата. Направени са тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на младия мъж, очакват се резултати от тях, съобщиха от обвинението.
nova.bg