Млад мъж загина, шофьорът заспал на волана
Млад мъж загина, шофьорът заспал на волана / снимка: Impact Press Group, архив
Млад мъж загина, шофьорът заспал на волана
45186
Млад мъж загина, шофьорът заспал на волана
  • Млад мъж загина, шофьорът заспал на волана

Млад мъж загина след катастрофа, друг е с опасност за живота след три катастрофи в Старозагорско, станали през последните 24 часа. 23-годишният айтозлия е починал в казанлъшката болница след като колата, в която пътувал се преобърнала. Трагичният инцидент е станал по пътя от Казанлък за Гурково. Бащата на младия мъж заспал зад волана и возилото се преобърнало на пътя.

Синът на шофьора е бил откаран в МБАЛ-Казанлък с разкъсан далак и множество рани по главата. По-късно обаче е починал. Баща му също е в лечебницата с охлузни рани по ръцете, натъртвания и сътресение на мозъка, без опасност за живота.

Вторият случай на пострадал гражданин в Старозагорско е в Казанлък. 60-годишен мъж е бил пометен от откачило се ремарке от товарен автомобил. Пострадалият е с тежка контузно-разкъсна рана на главата в областта на тила и дясното ухо, комоцио и фрактура на дясната подбедрица. Той е настанен в МБАЛ-Стара Загора.

Причината за инцидента е техническа неизправност на десния стабилизатор на товарен автомобил “МАН” с прикачено към него ремарке. Настъпва отваряне на връзката по време на движение. В следствие на това са пометени паркираните в близост коли - Фолксваген “Пасат”, Мазда “323”, и Роувър “200”. От удара “Фолксвагена” излязъл от пътното платно и се ударил  в съседния магазин. От сблъсъка е пострадал водача на автомобила. За щастие той се е разминал само с охлузна рана.

Новини от Стара Загора