Кецове на Вълчев и пъпеш на Станишев подариха млади учени
Кецове на Вълчев и пъпеш на Станишев подариха млади учени / снимка: Sofia Photo Agency

Президентът Георги Първанов получи стар компютър с осем мегабайта памет, като символичен подарък от млади учени, които протестираха с искане за повече средства за наука и образование. Златен пъпеш бе оставен за премиера в сградата на Министерски съвет. Подаръци получиха и министрите Даниел Вълчев и Пламен Орешарски.

Маратонки 40 номер, които са били на млад учен от БАН, заминал на работа в чужбина, бяха изпратени по куриер на министъра образованието Даниел Вълчев. Златен орех за най-стиснат министър беше оставен в министерството на финансите за Пламен Орешарски.

За символиката на тези награди разказва Христо Лавчев от сдружението на младите учени: „Тези маратонки бяха номинация за г-н Вълчев, подарявам му ги за това, че той спомогна за масовото бягство на младите кадри, младите учени и учители – да ги ползва, за да тренира с тях бягане на далечно разстояние. Има пъпеш за Сергей Станишев, търсихме тиква, но намерихме пъпеш за цялостен принос към науката и образованието. Това са златен пъпеш, златни кецове, златен развален осцилоскоп – за премиера, след като не останат учени в България, да си го прави и да си мери напрежението в мрежата.