/ DarikNews.bg, Виктория Маджарова
Днес ще е предимно слънчево. Сутринта в източните райони, в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София около 18°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Над Черноморието сутринта ще има ниска облачност или мъгла. Още преди обяд ще се установи слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 20°. Температурата на морската вода   е 16-17°. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В събота над Западна и Централна България времето ще е слънчево, сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Над източните райони в часовете преди обяд ще има значителна ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от североизток, в много райони ще стихва. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 17° и 22°.

В неделя със слаб вятър от запад-югозапад дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. 
НИМХ, БТА