/ ThinkStock/Getty Images
Нов средиземноморски циклон обхвана страната и ни носи валежи от дъжд, а високо в планините - от сняг. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".

10 идеи за дестинации през ноември (СНИМКИ)

Във вторник, сряда и четвъртък ще е предимно облачно и на много места ще вали дъжд, на места дъжд и сняг, а в сряда през нощта и в четвъртък със застудяване предимно сняг на север.

дъжд времето
ThinkStock/Getty Images


Месечна прогноза за времето през ноември 

Четвъртък ще бъде най-студеният ден през тази седмица. Температурите през деня ще бъдат около и малко над нулата, около 2-3 градуса, в крайните югозападни райони и по-високи. Нощните температури на места ще паднат и под нулата.

От петък нататък до неделя не се очакват валежи. Дневните температури ще са положителни, а тенденцията - към повишаване. Максималните температури ще са в широки граници - от 3-5 градуса до 10-13 градуса в крайните южни райони.

есен дъжд
ThinkStock/Getty Images

В началото на следващата седмица средиземноморски циклон отново ще ни донесе валежи от дъжд. Температурите през деня ще бъдат от 5-6 градуса до 8-10 градуса и дори до 12-14 градуса на места в крайните южни райони.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg