Днес над повечето райони ще бъде слънчево. Преди обяд на места в равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, по-трайни - по поречията. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, по-ниски - в районите с трайна мъгла, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще има временни намаления на облачността, в много райони - до предимно слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни райони, където са възможни и ръмежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Преди обяд на места в долините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В петък и в събота ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В нощните часове и сутрин на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, която около и след обяд в петък над повечето райони ще се разкъсва и временно ще намалява, но в събота ще се задържи по-дълго и на отделни места в Източна България ще превали слаб дъжд.

Преобладаващите максимални температури ще са между 11 и 16 градуса, минималните - в западната половина от страната, където през нощта вятърът ще стихва, ще са близки до нулата, на изток ще са до 8-10 градуса. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде предимно слънчево и сравнително топло.
НИМХ, БТА