/ БГНЕС, архив
Братът на червения депутат Георги Стоилов - Илия, е обявен за издирване, след като съдебната полиция не го открила в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките.
 
Илия Стоилов бе арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври в Русе. Той бе обвинен като член на група за рекет и разпространение на дрога, но на 29 август бе пуснат от спецсъда срещу най-леката мярка подписка. Прокурор оспорва решението.
 
На 11 септември трима апелативни съдии - Галя Георгиева, Красимира Райчева и Даниела Врачева, отменят подписката и разпореждат Илия Стоилов да бъде върнат зад решетките. Той не присъства, защото заседанието е закрито. До арест не се стига, тъй като Илия не е открит на адреса си в Русе.
 
Апелативните съдии казват, че първата инстанция, която освободила Стоилов, коментира срокове на задържането му, които не текат, когато делото е внесено в съда.
 
Съдия Врачева подписва решението с особено мнение, според нея депутатският брат трябва да остане на свобода. 
 
Според информация на “24 часа той е излязъл от България на 6 септември през ГКПП Калотина с Ауди, откъдето отишъл за чешката столица Прага. Според източници на изданието е заминал със значителна сума пари.
24 часа