Интервютата на Рогачев са автентични
Интервютата на Рогачев са автентични / netinfo
Интервютата на бившия шеф на „Топлофикация” - София Георги Рогачев, които той е дал от затвора и бяха публикувани в пресата, са автентични. Това каза за Дарик племенникът на Рогачев Добри Божилов.

В „Седмицата” на Дарик адвокатът на Георги Рогачев, Димитър Попов, обясни, че интервюта не е имало. Според Божилов идеята за интервюто на Рогачев за медиите е била на семейството, защото делото се превръща в политическо.

Ето какво каза още за Дарик Добри Божилов:

Всички интервюта са дадени от г-н Рогачев и той стои твърдо зад думите си. Тези интервюта не са осъществени през адвоката, а по друг начин и той просто не е уведомен за това. Но интервютата са абсолютно истински, цялото семейство може да каже.

По какъв начин са дадени тези интервюта?

Точният начин не искам да го казвам, но по абсолютно достоверен начин. Аз съм готов Рогачев за 10 минути да излезе от ареста и да каже истински ли са тези интервюта. Адвокатите не бяха уведомени, защото принципно не само адвокати, а и всички юристи, са против публичността по делото. От тяхна гледна точка те са прави. Това беше инициатива на семейството. Ние в момента сме изправени пред едно дело, което прокуратурата води предимно пред медиите, затова сме длъжни да отговаряме. Така се получава. Ние малко подхождаме с неуважение към съда, с което адвокатите не са съгласни, но просто нямаме друг избор.

Защо смятате, че една такава медийна изява ще бъде в полза на Георги Рогачев?

Ние не вярваме нито на прокуратура, нито на никой, затова смятаме, че трябва да се даде публичност на случая. Не смятаме, че трябва нещо да се крие. Колкото повече информация излезе, толкова по-добре.