Информационна кампания разяснява правата на гражданите на ЕС
Информационна кампания разяснява правата на гражданите на ЕС / netinfo

От Представителство на Европейската комисия у нас ще представят информационна кампания на Европейския съюз под наслов "Европейското гражданство... не само думи, а конкретни права!". Пътуващият щанд ще обиколи 20 града в страната, посочват организаторите. Кампанията ще проведе между 12 и 22 ноември. Щандът й в София ще бъде на площад "Св. Неделя".

Пътуващата кампания има за цел да даде на българските граждани информация за техните права като граждани на Европейския съюз, дефинирани в Хартата на основните права на Европейския съюз.

Тази година кампанията е била организирана вече в Румъния и Германия, подобни инициативи е имало и в Ирландия, Полша, Чехия, Унгария, Естония, Латвия и Литва.

Целите на кампанията ще представят о ръководителят на представителството на ЕК Зинаида Златанова, Карл-Хенрик Хамрин - ръководител на отдел "Комуникация" при генерална дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" на ЕК в Брюксел, и Тоон Стрепъл - директор на Информационния офис в София на Европейския парламент.