ГЕРБ вече се представлява от един председател
ГЕРБ вече се представлява от един председател / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Парламентарната група на ГЕРБ e избрала за свой председател Красимир Велчев, който досега беше един от тримата съпредседатели на групата. Решението на депутатите от управляващата партия е от снощи, съобщи от парламентарната трибуна председателят на Нродното събрание Цецка Цачева.

Досегашните други двама съпредседатели Искра Фидосова и Тодор Димитров стават заместници на Велчев.

До решението се е стигнало след заседание на оперативното ръководство на ГЕРБ. Мотивите са „по-добро разпределение на функционалните задължения, свързани с подготовката на предстоящите избори”, както и „допълнителни ангажименти на досегашните съпредседатели Искра Фидосова и Тодор Димитров, свързани с подготовката, организацията и провеждането на предстоящите избори”, посочиха от пресцентъра на партията във вторник.

Заседанието на депутатите тази сутрин започна и с освобождаването на изключения от ПГ на ДПС Касим Дал от зам. председателското място във вътрешната парламентарна комисия. Неговото място зае Неджми Али. Рамадан Аталай пък го сменя като член на Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество, реши НС по предложение на ръководството на ПГ на движението.

Парламентът прие още да бъдат прекратени пълномощията на Божидар Димитров като народен представител от ГЕРБ. Димитров депозира искане си да му бъдат прекратени пълномощията на 4 февруари. Това се случи няколко часа след като парламентът го освободи като министър без портфейл и така Димитров стана отново депутат.