Етем откри детска градина в село Поройно
Етем откри детска градина в село Поройно / netinfo

Минимум 120 милиона лева са необходими, за да изпълняваме спокойно задълженията си по Държавната политика при бедствия и аварии. Това заяви в дуловското село Поройно вицепремиерът Емел Етем.

„Сред приоритетните пера е националните системи за превенция на кризите и за оповестяване, включваща спешния телефон 212”, подчерта министър Емел Етем. Тя смята, че трябва да бъдат разкрити също нови 15 структури на „Гражданска защита” в страната. Необходимо е да се отстояват позициите и на Държавния резерв, който работи по директиви на Европейския съюз. Само за тези задължения ежегодно трябвало да се отделят по 250–300 милиона евро, обясни вицепремиерът.

Емел Етем откри детска градина в село Поройно. Заведението е изградено със средства по програма ФАР и е първият завършен обект от общо 6 по проект “Урбанизация и социално развитие на райони с преобладаващо малцинствено население”. По думите й останалите, които се намират в градовете Пазарджик, Стара Загора, Лом, Омуртаг и село Венец, ще бъдат завършени до края на месец ноември.