/ БГНЕС
Съдействаме всячески, каза Димитров на излизане от сградата на държавното обвинение
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро бе извикан в Софийска градска прокуратура заради сигналите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“.

Димитров вече пристигна в сградата на столичния площад „Света Неделя 1“, а пред чакащите го журналисти обясни, че за явяването му се е обадил един от заместниците на главния прокурор.

„Част от софийските отпадъци се горят там, иначе ще замирише София“, каза Димитров и подчерта, че ТЕЦ-ът е изпълнил предписанията на РИОСВ.

Прокуратурата влезе в ТЕЦ "Бобов дол"

Той призна, че не знае точната причина да бъде извикан в прокуратурата.

„Аз бях казал, че няма на инат да си подавам оставката. Като гледам, май, ако вместо с криза ще се занимаваме с всичко друго, само не и с работата си, може и някой по-достоен да поеме“, намекна той за готовност да се оттегли от министерския пост.

„Целта е всички ТЕЦ-ове на въглища да преминат на отпадъци, а по-нататък на биоориво“, каза още министърът на околната среда и водите.

„Съдействаме всячески“, каза Димитров на излизане от държавното обвинение и допълни: „Кой каквото поиска, на всеки пишем и даваме“.

Екоминистърът обясни, че е бил питан от прокурорите за резултатите от извършените проверки на ТЕЦ-а. Той намекна и за евентуална криза със софийския боклук, ако бъдат продължени извънредните мерки, заради голямото количество отпадъци и подчерта, че освен в Бобов дол, определени количества софийски боклук се гори още във Враца и Сливен.

Емил Димитров каза пред журналистите още, че се е „сдобрил с кмета на Перник“ „Надявам се след 6 месеца язовирът да е пълен, а този проблем да се забрави“. Изрази надежда той.