Един от бащите на родната хомеопатия разкри нови методи за лечение
Един от бащите на родната хомеопатия разкри нови методи за лечение / Thinkstock/Getty Images

80% от заболяванията, от които се оплакват хората на възраст, са свързани с лекарствата, които те са взимали през живота си и с токсините, които са погълнали. В това число влизат радиация от телефони, рентгенови лъчи, битови химии, амалгамени пломби, местни упойки, противозачатъчни средства, както и ваксини. Мнението е на един от бащите на българската хомеопатия д-р Петър Найденов.

Пред Дарик медикът изтъкна, че вече съществуват нови методи за лечение, като един от тях е хомеопатична детокс терапия, способна да окаже положително влияние при редица заболявания, сред които диабет и множествена склероза. Самият д-р Найденов признава, че страда от редица заболявания и чудото, че е още жив, го дължи на факта, че навреме се е обърнал към алтернативни методи на лечение.

Боледуваме според джоба си, смятат специалисти

"В днешната медицина, с цялата фармакология, която стои зад нея, непрекъснато се бълват нови и нови токсични съединения, които се използват и като лекарства. Те имат един куп странични действия и продължителната им употреба осъжда човека на хронични заболявания. В това число могат да бъдат ендокринни смущения като диабет, могат да бъдат неврози, психози, депресии, а също и неясни състояния или автоимунни заболявания. 80% от нещата, от които се оплакват възрастните хора в съвремието, са свързани с лекарствата, които те са взимали преди това, с токсините, които те са допуснали в организма. Тези токсини обаче действат не само на физическо ниво, но и на психично", заяви специалистът.

В момента ние разполагаме с хиляди токсични вещества, които могат да бъдат ваксини, лекарства, препарати от битовата химия, пломби и упойки. Всичките тези неща с хомеопатичната детокс терапия можем ако не да ги излекуваме, то поне сериозно да ги повлияем към по-добро, допълни той.

Туршията и киселото зеле предпазвали от грип

"Аз, например, имах една млада пациентка с множествена склероза, която беше одобрена за програма с интерфероново лечение. Аз обаче й направих един курс с хомеопатична детокс терапия, след което тя дойде при мен и ми каза, че се чувства в пъти по-добре. Казва ми - преди можех да ходя по 50 метра, а сега ходя по 1 километър. Аз седнах до нея и й казах - виж сега от една страна цялата тази медицина и всичките типове лечение, които струват десетки хиляди левове, а от друга - аз съм ти дал десетина гранулки, които са колкото оризово зърно. И тя ме гледа, усмихва се и не знае какво да каже. Вярвам, че по този начин ние променяме историята на българското здравеопазване", каза още д-р Петър Найденов.