ДСБ поискаха оставката на Петко Сертов
ДСБ поискаха оставката на Петко Сертов / netinfo

ДСБ поискаха оставката на директора на ДАНС Петко Сертов. Според тях Сертов трябва да бъде освободен, защото не е разпоредил проверка по информация от сайта „Опасните”, че се възстановяват контрабандните канали на Държавна сигурност.

Според Атанас Атанасов от ДСБ скандалът с разпечатките с телефонни разговори на депутати от вътрешната комисия цели да отклони вниманието от по-сериозен проблем, че разследващи журналисти са попаднали на данни, според които по покровителството на ДАНС се възстановяват стари контрабандни канали.

Атанасов твърди, че Петко Сертов прикрива информацията за тези канали, след като отказал да образува проверка по публикация в „Опасните”.

Вместо това той е насочил вниманието на подчинените си към собствениците на сайта. Атанас Атанасов каза, че по време на днешното извънредно заседание на вътрешната комисия в парламента Петко Сертов е признал за връзка между разпоредената от него проверка на авторите на „Опасните” и разпечатките от телефонните разговори на народни представители от комисията.