Единодушно с 230 гласа „за“ депутатите приеха решение за отмяна на великденската ваканция на Народното събрание (НС) за тази година.

Приехме правилника на НС и вече би трябвало да сме във ваканция, затова има проект на решение за нейната отмяна, обясни председателят на парламента Росен Желязков преди разглеждането на предложението.

Депутатите избраха председател на 49-ото Народно събрание

Според парламентарния правилник, който депутатите приеха да действа до приемането на нов, Народното събрание е във ваканция 10 дни по великденските празници - от Велики петък включително.

Великденските празници минаха, но предстои Рамазан байрам, посочи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той отбеляза, че в петък е първият ден на Рамазан байрама и тогава мюсюлманите народни представители най-вероятно няма да бъдат на заседание в парламента. Можем да предложим петък да е неработен ден за НС, добави Карадайъ.

Росен Желязков помоли за проект на решение в тази връзка, който утре да разгледат. Светли празници и за мюсюлмани, и за християни, пожела председателят на парламента. 
Теодора Цанева, БТА