Делото за хотела на Ванко – на датата на ареста му
Делото за хотела на Ванко – на датата на ареста му / netinfo

За 7 май е насрочено в Окръжния съд делото за отнемане на хотела на рапъра Ванко 1, което е образувано по искане на Комисията за конфискуване на имущество, придобито от престъпна дейност, известен като Закона “Петканов”.

Делото е заведено срещу бащата на певеца Петър Главчев, който излежа тригодишна присъда за трафик на жени зад граница с цел проституция. Синът му се връща доброволно в затвора да доизлежи 13 месеца, след като изтегли жалбата си от Върховния касационен съд.

Ванко 1 заяви, че всички важни съдебни дела срещу фамилията, включително и това за хотела, се насрочват на датата на неговия арест през 2003 година – 7 май.

Поводът за стартиране на процедурата по Закона „Петканов” е, че Главчев не може да докаже произхода на средствата за построяване на хотела, намиращ се на кръстовището на бул. „Шести септември” с Цариградско шосе. По неофициална информация, бащата на рапъра е предоставил договори за финансиране от частни лица и фирми, за които комисията “Петканов” също е получила от съда разрешения за вдигане на банковата тайна.

Нямам никакви притеснения за хотела, защото са правени няколко ревизии на средствата, с които е изграден, коментира Петър Главчев.

Други новини от Пловдив