Делото срещу Брендо продължава през декември
Делото срещу Брендо продължава през декември / Sofia Photo Agency

елото за пране на пари срещу Евелин Банев-Брендо продължава на 10 декември.  Тогава предстоят пледоариите и съдът ще излезе с решението си. За заседанието на Софийския градски съд Брендо бе върнат от Италия, където е екстрадиран за една година.

През юли делото бе отложено заради свидетели от Великобритания, които отказваха да дадат показания от страх. Днес бяха прочетени техните показания.

Процесът срещу Брендо в България започна през юни м.г. като подсъдими освен него са бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - вдовица на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Те са обвинени в пране на над 21млн. лева, спечелени от наркотрафик. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.

Брендо е сочен за „кокаинов крал” и в Италия срещу него има дело. Съдът в София разреши екстрадицията на Брендо за една година. Той бе предаден на италианските власти през лятото. Според съдебното решение, Брендо ще бъде връщан у нас за заседанията по делото, което се води в страната ни. Така съдът в България поиска от съда в Милано „кокаиновият крал” да бъде подсигурен за заседанията.

До края на годината Брендо ще се връща в България три пъти, засега. Той ще идва от ареста в Италия, освен през октомври и през ноември, и декември, защото тогава съдът определи резервни дати по делото.

На 27 юли т.г. с полет за Рим бе екстрадиран Евелин Банев-Брендо, сочен като глава на организираната престъпна група. Евелин Банев беше задържан в рамките на международната операция „Кокаинови крале" срещу организирана престъпна група за трафик на големи количества кокаин от Южна Америка. При нея бяха задържани общо 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец. Първите петима от групата бяха предадени на италианските власти на 25 юни и 12 юли тази година.