Детето на заразен пастор е ходило на детска градина
Расте броят на пасторите, заразени с коронавирус, след сбирката в Евангелската църква в Перущица, предава NOVA. Общият им брой вече достигна десет. 

8 починали и 79 новозаразени с COVID-19 у нас за последното денонощие

А трима починаха. Последният заразен пастор с COVID-19 е от пловдивското село Костиево. Неговото дете е посещавало и местната детска градина. Това породи известно безпокойство в селото. Какви мерки предприема местната власт?

„Следя състоянието на пастора чрез неговата съпруга. Медицинските органи не ме допуснаха до него. Имам информация, че в неделя тестът му е дал положителен резултат за коронавирус. Църквите в селото са две, като лично съм ги затворил още вчера”, казва кметът на село Костиево Георги Калоферов.

Заповедта е факт: От утре само с маска на обществени места

Той добавя, че другият пастор в селото не е присъствал на сбирката в Перущица. Относно детската градина, която е посещавало детето на заразения, кметът поясни, че са взети всички необходими мерки.

„Създадена е организация за взимане на проби от всички деца и персонала на групата, в която се обучава детето. Всички мерки, които са препоръчани на место ниво и от Националния оперативен щаб са спазени”, заяви Калоферов.
nova.bg