Царят направил неочакван ход, според Герджиков
Царят направил неочакван ход, според Герджиков / netinfo
Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски направи неочакван за всички ход, заяви Огнян Герджиков, който е член на Политическия съвет на партията, по повод писмото на Сакскобургготски, в което той зае страна в спора между юристите и юпитата в партията.

В кулоарите на парламента пред журналисти Огнян Герджиков каза: „Ще видим когато гръм удари, как ехото заглъхва.” Той изрази надежда НДСВ да се запази непокътнато. Не се чувствам да съм направил нещо нередно, каза Герджиков. По думите му, има сериозна опасност решенията на конгреса да не бъдат приети в съда.

Заместник-председателят на партията Пламен Панайотов беше лаконичен, но призна, че в НДСВ имат сериозен проблем, който предстои да бъде дискутиран. Ние винаги в НДСВ сме казвали „не” на лъжата и вярвам, че и този път, след съответния дебат ще излезем с чест и достойнство, отбеляза той.

Лидия Шулева заяви, че не приема този начин на комуникация чрез писма по медиите. По думите й е необходим ясен и открит диалог в парламентарната група и с лидера, зад чийто авторитет Шулева категорично стои. Тя призна, че жълти депутати са искали среща с царя, но той досега не ги е приел. Все по-малко стават жълтите народни представители в парламента, повечето отказват коментари.

Жълти депутати коментираха, че царят може да смени част от министрите си. Очаква се във вторник той да участва в заседанието на парламентарната група.