Български адвокати посетиха Костадинка Кунева в Атина
Български адвокати посетиха Костадинка Кунева в Атина / снимка: БГНЕС

Делегация на Висшия адвокатски съвет (ВАС), водена от неговия председател адвокат Даниела Доковска, посети в болницата в гръцката столица сънародничката ни Костадина Кунева - секретар на Атинския съюз на чистачите и домашния персонал, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Българските адвокати бяха в Гърция по покана за специалната церемония по случай 50-годишнината от основаването на Европейския съд по правата на човека. При посещението си Доковска използва възможността да благодари на Съвета на Атинската адвокатска колегия за това, че е осигурила двама адвокати, които безплатно да защитават правата и интересите на Кунева, отбелязва БГНЕС.

На 23 декември м. г. 43-годишната синдикална лидерка Костадина Кунева пострада тежко, след като бе залята с киселина пред дома си от неизвестен засега нападател. Пред българските си колеги атинските адвокати са споделили, че Костадина се е превърнала в символ на борбата срещу социалната несправедливост и мафията в Гърция. Участниците в делегацията са впечатлени колко единно застава гръцкото общество в защита на сънародничката ни и от уважението, с което хората говорят за нея.