Първият сняг за тази зима вече е в Западна България. С понижението на температурите през нощта в София, Разград, Перник и Кюстендил валежите от дъжд преминаха в сняг

Днес над страната ще вали дъжд и сняг, като е обявен жълт код за всичките 28 области. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, за София минус 2. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 0 и 5 градуса, за София 2, в северните райони от 1 до 3, на юг от 3 до 5 градуса, а по Черноморието ще бъдат около 9-10 градуса.

Снежната покривка в по-голямата част от страната няма да надвиши 5 см. В централните и източните райони на Дунавската равнина обаче снегът ще е обилен и ще натрупа до 10-15 см, в областите на североизток с локални натрупвания до 20 см. Снегът на изток ще е мокър и тежък, и ще създава условия за прекъсване на електропроводи и счупване на клони на дървета. Силният вятър пък е предпоставка за снегонавявания. 

Снимка: Георги Димитров


Общо 185 снегопочистващи машини към момента са на терен в София и извършват обработки срещу заледяване на улици и булеварди. Работи се във всички 24 района на столицата. Продължава работа по обработване на трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, основни улици в кварталите, съобщават от Столичната община.
Обработки се извършват и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища.

Във вторник навсякъде валежите ще са спрели, само е възможно слабо да превали дъжд по Черноморието. Остава студено.
 

Снимка: Георги Димитров

 

Снимка: Георги Димитров

Снимка: Георги Димитров