БСП иска проверка на всички обществени поръчки на СО
БСП иска проверка на всички обществени поръчки на СО / Sofia Photo Agency

БСП ще поиска Агенцията за държавна финансова инспекция да провери всички обществени поръчки на Столичната община за тази година, а ако е необходимо и за миналите две години, заяви председателят на градската организация на партията Румен Овчаров.

По повод скандала, заради който зам.-кметът Велизар Стоилов си подаде оставката, от БСП бяха категорични, че с това проблемът няма да се реши. По думите на Овчаров уговорените конкурси и предварително известните победите в тях са станали практика през последните три години. „Стават много случаите, в които т. нар. „бушони” поемат отговорност, а моралният стожер на ГЕРБ стои недосегаем”, коментира Стоилов. По думите му от партията нямат никакви притеснения относно червения общински съветник Таня Найденова, чието име бе замесено в скандала.

От БСП са готови с идеите за промени в Закона за избор на народни представители. Партията предлага да се въведе смесена изборна система, с избиране на мажоритарни кандидати и регистриране на пропорционални листи в 31 избирателни района. Предвижда се до 30 дни преди изборния ден желаещият да упражни правото си на глас да се регистрира.