Братя Галеви се явиха в Националното следствие
Братя Галеви се явиха в Националното следствие / снимкa: Sofia Photo Agency

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, пристигнаха в Националната следствена служба, за да изяснят проблемите около тяхното издирване. Ангел Христов заяви, че те не са били привикани в НСлС официално и обясни, че разбрал за вчерашната акция от медиите, тъй като през целия ден с Пламен Галев били на бизнес срещи.

Братя Галеви все още не са разпитани от следователите НСлС. Ангел Христов заяви, че не са се укривали и така опроверга слуховете, че най-вероятно са били в чужбина. По думите му, след вчерашните обиски на имоти, не е липсвало нищо, не са намерени доказателства, които да уличават бизнесмените в престъпление.

Ангел Христов беше категоричен, че са дошли в НСлС, за да изяснят причините за вчерашния медиен шум. Той допълни, че след 20 часа миналата вечер е бил в Дупница. По думите му бизнесът с автокъщи на братя Галеви е абсолютно чист. Христов отрече да е имал предварителна информация за акцията.

Ангел Христов добави, че не се притеснява от повдигане на обвинения и отказа да коментира дали акциите имат връзка със скандала с Румен Петков.

Вчера бяха претърсени 13 обекта за събиране на доказателства, уличаващи двамата в престъпление. Спецакцията се проведе в София, Перник и Дупница. Маскирани полицаи блокираха достъпа до семейното им имение в село Ресилово, бяха претърсвани и авто-къщи, а през цялото време беше тиражирано, че братя Галеви са в неизвестност.