Борисов си пожела да е здрав, а на правителството „да се вземе в ръце и да работи“
Борисов си пожела да е здрав, а на правителството „да се вземе в ръце и да работи“ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов критикува новата власт, изрази готовност пак да бъде премиер
64667
Борисов критикува новата власт, изрази готовност пак да бъде премиер
  • Борисов критикува новата власт, изрази готовност пак да бъде премиер

В първия си рожден ден в опозиция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че е в лошо настроение, но все пак словоохотливо коментира актуалните теми. По повод личния си празник, Борисов почерпи герберите с бонбони, а те пък му събраха по сто лева като подарък.

Да е жив и здрав, си пожела на рождения ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и обясни, че не иска подаръци от депутатите си. Той каза, че депутати му са събрали по сто лева, а общата сума той ще дари на детски или старчески дом.

След това Борисов призна, че е тъжен, защото вижда накъде отива държавата. „Нямам настроение, защото начинът, по който така брутално се изнасилва буквално от ДПС столетницата, в момента не съм го очаквал", коментира той.

Борисов допълни, че „с прискърбие" наблюдава избирането на областни управители и зам.-министри, прогнозира, че кабинетът на Пламен Орешарски ще падне с гръм и трясък и погледна още по-напред в бъдещето.

„Естествено, че по начина, по който управляват, хората ще започнат да съжаляват за строителството, финансовата стабилност и всичко това, което правихме ние", каза бившият премиер. Попитан дали е готов отново да стане министър-председател, Борисов каза: „Естествено! Да търся някой като Орешарски, който да не знае кой министър са му назначили и да не им знае имената ли?"

Лидерът на ГЕРБ все пак се върна в настоящето и призова новото правителство „да се вземе в ръце и да започне да работи".