"Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че изпадаме в абсурдна ситуация." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Разград, която бе предавана на живот в неговия профил във Фейсбук.

"Родина е това, което ти е в сърцето. И да умираш, ако трябва. Аз съм се клел в знамето и знам, че има хиляди мюсюлмани, които могат да кажат същото. В този фантастичен край живеят и християни, и мюсюлмани", каза бившият премиер в коментар по повод сблъсъка между Радев и лидера на ДПС Мустафа Карадаъй.

Гражданството на Петков изостри тона между ДПС и Радев на консултациите (ВИДЕО)


"На ДПС, с които уж президентът се кара, са дадени двете комисии в парламента, които определят бъдещето на България - регионалната и икономиката. ДПС така се скараха с Христо Иванов. Тогава и ДПС си вдигна електората, и Христо Иванов си го вдигна. Призовавам местните хора и всички български граждани да не се поддават на игрите, които разиграват Румен Радев и ДПС. Имитират конфликт, както направиха с „Демократична България“ в Росенец. Мустафа Карадайъ ме е обиждал публично и то по време на предизборна кампания, но продължават да ни обвързват в зависимости с ДПС", изтъкна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че са били многократно сезирани от хора от смесените региони, че "ДПС наливат гласове в партията на Слави Трифонов на изборите".

"Такива лъжи се изсипаха по мой адрес. Толкова лъжи, не мога да повярвам колко добре го направиха. Но сега им блесна цялата същност. Какви са им кандидатите за министри и как само се карат за постове. И сега искат само актуализация на бюджета, за да имат едни пари, които да похарчат", коментира още Бойко Борисов.

Тошко Йорданов: Правим това, което сме казали

"Разбирам, че Тошко бил казал, че не му пука какво казва ГЕРБ, защото ГЕРБ не трябва да е в парламента. Чакай малко. Ти Хитлер ли стана, бе? Кой си ти, че да определяш кой да е в парламента? Ето ги тези хора, дай да ги изстържем, за да си доволен", каза още бившият премиер.

Той коментира и ситуацията около COVID-19 у нас.

"Има тежка четвърта вълна, която ни залива. Днес се обадих на проф. Мутафчийски, за да му честитя рождения ден. Да са ни живи и здрави професорите, които имаме. Тези не знаят какво правят сега. Скоро ще препълните интензивните, ще препълните моргите и ще видите тогава какво става", каза още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов призова страната ни да прояви солидарност с хората в Афганистан и апелира "да се погрижим поне за афганистанците, които са помагали на българите в там".