/ Министерския съвет
Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков той обходи отсечката от Макреш до крайдунавския град.

Министерския съвет

„Процесът е необратим. Проектът е финансиран, работи се усилено”, заяви премиерът Борисов. За региона евросъюзът е отпуснал над 200 милиона евро за финансиране.

Направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект за правителството, тъй като е от съществено значение за инвеститорския интерес към региона. С изграждането на важния път транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда.

Цялостното модернизиране на направлението от „Дунав мост II“ ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

Министерския съвет


Премиерът изрази мнение, че пътните строежи в страната са изключително трудни и сложни, тъй като се налага да се строят много тунели и мостове заради разнообразния релеф. Но благодарение на новите пътища се откриват и нови заводи, подчерта Борисов.

Борисов подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. „Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19. Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти.

Министерския съвет


По време на инспекцията заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков информира премиера Борисов, че в момента се изграждат 62,3 км от пътя Видин-Ботевград. През миналата година работата започна от едни от най-сложните отсечки - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „Макреш“ (29,6 км). За да върви по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград, то е разделено на два лота.

Министър-председателят провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел „Макреш“ и обходния път на Монтана, който с дължина 65, 793 км. Само преди две седмици правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на 69 км от пътя Видин-Ботевград - между пътния възел „Макреш“ и обходния път на Монтана.
 

На кафе във Видин!

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 31 август 2020 г.

След като приключи инспекцията, премиерът посети едно от кафетата във Видин.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 31 август 2020 г.