/ Правителствена информационна служба
Министър-председателят поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура на страницата си във Фейсбук. 

Караянчева: Театрите, концертните зали, галериите и книжарниците отново ще бъдат пълни

"Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! С чувство на национална гордост се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, благодарение на което днес се изразяваме свободно на родния ни език и сме съхранили духовната си идентичност като народ и държава.
 
 

Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! С чувство на национална гордост се прекланяме...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 23 май 2020 г.

С дълбоко уважение и благодарност се обръщам към всички, които като достойни техни последователи, продължават и в настоящето да работят всеотдайно за развитието на просветата и културата в България.

Поздравявам сърдечно българските учители и им пожелавам да бъдат здрави и да се гордеят с успехите на своите ученици. Бъдете сигурни, че за нас водещ приоритет остава и занапред образованието и подкрепата за учителите като гаранция за просперитета на държавата. Защото само за можещия и знаещия човек няма твърде далечни хоризонти. Честит празник!", каза премиерът.