Борисов: Не приемам никой да се чувства като крепостен селянин в ГЕРБ
Борисов: Не приемам никой да се чувства като крепостен селянин в ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Не съм зависим от никого и не приемам да бъда изнудван.

Това посочва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление, изпратено до медиите. Малко по-рано стана ясно, че петима членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори напускат партията и започват работа по нов политически проект

"Пожелавам успех на новата формация. Въпреки че направих опити да намеря консенсус в партията, явно желанието да работят самостоятелно и да реализират знанията и уменията си е по-силно. Така че единственото, което мога да им пожелая, е успех", обяснява Борисов.

По думите му членуването и напускането на една партия е доброволен акт.

"Напомням само, че партия ГЕРБ съм я създал аз и структурите, за които говорят в декларацията, не могат да бъдат управлявани от Цветанов или някой друг, освен от мен. Не приемам някой да се чувства като крепостен селянин в партията, затова, когато човек не се чувства удовлетворен, е свободен да тръгне по нов път", добавя Борисов.

"На няколкото срещи, които имах с колегите, категорично заявих, че няма нещо или някой в партията или извън нея, от които да се чувствам зависим. Затова и днес не приемам да бъда изнудван през медиите с подобен род декларации", посочва той.

Заявил съм воля за комуникация на няколкото срещи, които проведохме с тях. Тогава заявих и своята позиция, затова и считам този техен акт за прибързан. Още веднъж им пожелавам успех, се казва в изявлението на Бойко Борисов.