Детските градини и ясли ще работят от 14 декември, но под условие
"Разпоредил съм на 21 декември да отворим отново всичко. Това е най-добрата антикризисна мярка.", заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод за хляб заедно със социалния министър Деница Сачева.

"Над 1 млрд. 100 милиона са влезли към фирмите благодарение на мерките. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко, за да може дотогава нашите герои да излекуват хората и те да се върнат към производството. Сега трябва да имаме пари докато върви пандемията, за да подпомагаме бизнеса, а после - за да се възстановим", подчерта премиерът. 

"На 14-ти, ако цифрите са такива, ще отворим детските градини и яслите, но това е под условие. На 21-ви пускаме и другото.", каза още Борисов.

"Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на 0 заплатите", каза още министър-председателят.