Бобева обещава всички щети на хората от наводнените райони да бъдат покрити
Бобева обещава всички щети на хората от наводнените райони да бъдат покрити / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Всички щети на хората от наводнените райони ще бъдат покрити, заяви вицепремиерът Даниела Бобева пред журналисти след закриващата пресконференция по повод на Годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), провела се в София.

Сега хората започват да предявяват своите искания, но едно са исканията, друго - оценките на комисиите, които реално ще определят щетите, каза Бобева. Все още няма дори приблизителни оценки за щетите. Ще видим каква ще е сумата, докъде ще стигнат парите от фонда за непредвидени и неотложни разходи и откъде ще бъдат добавени средства, ако се налага, коментира вицепремиерът.

Чувам, че и ЕС ще помага, гражданите също са солидарни, добави тя.

В отговор на въпрос как ще се извършва подпомагането на хората Бобева каза, че няма да се създават нови политики и практики, а ще се следват практиките от предишни подобни случаи. В рамките на заседанието на Съвета на управителите на ЧБТР е бил одобрен финансовият отчет на банката за 2013 г., съобщиха на пресконференцията Бобева, която е председател на Съвета на гуверньорите на банката, и президентът на ЧБТР Андрей Кондаков, предаде БТА.